Malavi

zgodba Uspeha

Uspehi v Malaviju

Potem, ko je pomagala masajski ravnateljici Anni Moshi, da je v Tanzaniji zgradila šolo za 350 otrok, je ustanoviteljica društva ELA Jana Dular Wang'ombe poslušala njeno afriško srce in uresničila svoje sanje. Leta 2011 je zgradila in do današnjega dne vodi prvi izobraževalni center ELA v vasi Mazembe,v državi Malavi.

ELA pomaga otrokom z učnimi težavami. V Elinem izobraževalnem centru vsakodnevno izvajamo brezplačne dopoldanske delavnice za 50 otrok s posebnimi potrebami in popoldanske delavnice za 200 otrok vseh starosti, od vrtičkarjev do 8. razreda. Poučujemo jih matematiko, angleščino, branje, pisanje in orgniziramo športne ter likovne delavnice. 

V zadnjem desetletju je več kot 1000 otrok uživalo kakovostno izobraževanje in dokončalo osnovno šolo zaradi prizadevanj ELE. To jim je odprlo vrata v srednjo šolo. ELA je ponosna na številne, ki so pozneje uspešno nadaljevali z akademsko kariero. 

ELIN center in lokalni učitelji, ki jih je ELA izobraževala, so se osamosvojili, kar je nujno za dolgotrajnost projekta in za trajnostni napredek regije. To je ELI omogočilo, da se osredotoči in ustvari svetlejšo prihodnost tudi za stotine kenijskih otrok in mladine.

 ELA verjame v široko izobrazbo in poleg matematike, angleščine, branja in pisanja svoje učence uvaja v različne tečaje športa in umetnosti. Nudimo dramske, pevske in plesne skupine ter nogometne in odbojkarske ekipe. drama, singing and dancing groups as well as football and volleyball teams. 

Vtis Malavija

sl_SI