Jana Dular Wang'ombe

MAMA, ŽENA, HUMANITARKA, PRAVNICA, AVTORICA IN USTANOVITELJICA DRUŠTVA ELA, ELA ORG. MALAWI IN ELA ORG. KENYA

Jana že 14 let živi v štirih afriških državah. Vodi trajnostne projekte, ki pomagajo otrokom, mladini ter ženskam v najrevnejših vaseh Ugande, Tanzanije, Kenije in Malavija. Njen največji 13 let trajajoči projekt spreminja življenja in nadgrajuje izobraževanje tisočih malavijskih otrok in mladine. Svojo pomoč je razširila tudi v Kenijo, z najnovejšim Elinim projektom (glej zavihek Kenija).

Preberite Janino celotno zgodbo, ki je spremenila njeno življenje tako veličastno, tako čarobno in na tako fantastičen način, da tega ni mogoče zajeti v parih stavkih.
 Naročite Janino knjigo THE WARM HEART OF AFRICA na drustvoela@gmail.com in podprite projekte ELA.

Dokumenti za prijavo prostovoljcev v ELA Kenija

Kratek opis dela prostovoljcev
Prijavnica za prostovoljno delo v ELI Kenija
Prostovoljno delo v ELINEM centru- INFO za prostovoljce
Seznam stvari za ELINE prostovoljce


Zgodbe Elinih prostovoljcev

Do doanašnjega dne je ELA v Malaviju gostila preko 50 prostovoljcev iz celega sveta. Od maja 2024 pa do konca leta pa bomo v Keniji gostili preko 20 prostovoljcev. Toplo ste dobrodošli tudi vi!

Zunaj se počasi dani. Ptički veselo vadijo svojo melodijo. Njihov nabor je zelo pester, od tistih malih piskajočih glasov, do močnih in dolgih žvižgov, kot bi prihajali iz piščalke. V daljavi se sliši mehko šumenje jezera Malavi. Danes ni preveč razburkano, zato bo najbrž kmalu moč slišati bobnanje in glasno prepevanje ribičev, ki se bodo v svojih značilnih ozkih čolnih, izdolbenih iz enega samega debla, vračali z nočnega lova na nadvse popularno malo ribo, imenovano usipa...
(Preberite celotno zgodbo in druge zgodbe prostovoljcev tako, da pritisnete spodaj desno na gumb ZGODBE PROSTOVOLJCEV)

Mojca Zajc

POLITOLOGINJA IN PROSTOVOLJKA V ELA org. MALAWI

Velikokrat si rečem, da sem se rodila v napačnem obdobju – precej prepozno :) To zimo pa se mi je zgodilo nekaj prečudovitega, nekaj tako lepega, kar bi lahko doživela le v sanjah. Vrnila sem se nekaj desetletij nazaj, v čas ko ni bilo vse možne elektronike, fensi avtomobilov, vse možne hrane, ki si jo lahko zamisliš in ko je bila elektrika redkost. Vrnila sem se v čas, ko so ljudje cenili prijateljstvo, dobroto in preprostost. Ta čas je meni pričarala Afrika - Malavi. Ljudje v tej prelepi državi so tako srečni, prijazni in veseli in so brezskrbno poklepetali z menoj...
(Preberite celotno zgodbo in druge zgodbe prostovoljcev tako, da pritisnete spodaj desno na gumb ZGODBE PROSTOVOLJCEV)

Ana Erzar

UČITELJICA RAZREDNEGA POUKA IN PROSTOVOLJKA V ELA org. MALAWI

sl_SI