S septembrom se je v Malaviju začela sušna doba. To ob sladkovodnem malavijskem jezeru vsakodnevnih +40C in z žgočim soncem še bolj vrela peščena tla. Ko otroci med sušno dobo vsakodnevno hodijo do javne šole Mazembe in do Elinega centra, marsikdo na žalost na podplatih dobi mehurje, ker so tla tako vroča, da jih dobesedno opečejo, kdaj tudi do krvi. Ker pa te poškodbe lahko preprečimo, smo se seveda odločili, da bodo kot glavno darilo zadnjega letošnjega seta daril predstavljali sandali. Ti jih bodo vsakodnevno zaščitili pred vročimi peščenimi tlemi, kot jih tudi zavarovali v blatu med deževno dobo (ki se začne od februarja naprej). Ko bosi hodijo po blatu se jim pod nohti na nogah zaredijo ličinke, ki nato potujejo v njihov krvni sistem in nato od znotraj jedo njihovo meso ter po celem telesu ustvarjajo velike rane. Zato so sandali za botrske otroke dvojni blagoslov. Poleg sandal je vsak otrok dobil še dva 100 listna zvezka, 2 kemika ali 2 svinčnika, milo ter set zobne ščetke+zobne kreme.

Delavnice za 50 otrok s posebnimi potrebami lepo tečejo naprej in otroci še vedno najbolj uživajo v vsakodnevnem obilnem kosilu. Seveda pa so tudi popoldanske delavnice za urjenje matematike, angleščine, branja, pisanja, risanja, dobro obiskane. Spodaj si oglejte vesela posnetka in slikice. Lepa novička je, da smo kupili nov prenosni računalnik, saj se je prejšnji od vsega prahu in peska pokvaril. Otroci so spet navdušeni in v centru se zopet sliši prelep srčen smeh ob občasnem gledanju risank (Tom in Jerry risanke so še vedno najbolj priljubljene) in ob gledanju zanimivih dokumentarnih oddaj za otroke. ELIN center je edina stavba s solarno elektriko v radiju +10km, saj je objezerska vas Mazembe, kot tudi vse ostale vasi ob njej, vas brez cest, elektrike, vodovoda, mobilnega signala. Tako občasna video zabava res prinese obilo radosti in prav je tako.

V Keniji smo zaključili z gradnjo, zdaj je potrebno še prebeliti učilnice ter glasbeno in filmsko šolo ter kupiti notranjo opremo, kupiti inštrumente in video/avdio opremo za studio,v katerem bomo snemali in vzpodbujali mlade in stare talente, da delijo svoje afriške ritme, glasove in plesne gibe in ustvarjali kolaže umetnin, ki jih bomo delili s svetom.

Če bi nam želeli pomagat, ste toplo valjeni, da obiščete stran www.ela-africa-org/slo/donate

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI

One Response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SI