Živjo dragi ELIni prijatelji,

upamo, da uživate v pomladi in da ste srečni in varni kjerkoli ste. Tule v Keniji nas je blagoslovil prvi dež v tem letu in ta je zamujal dober mesec. V Malaviju pa so poročali o noro močnih nalivih/deževni dobi, ki ji kar ni bilo konca.

Zdaj se je dež tam končno umiril in ker se je začel drugi šolski semester, smo takoj začeli s poklanjanjem daril. Moji učitelji so odšli v 110 km oddaljeno mesto Mzuzu, kjer so kupili stotine metrov različnega blaga, zadrg, gumbov, sukanca, zvezkov, mil, pisal in jih pretovorili v Elin center. Teden poprej smo se z vaškimi krojači dogovorili, da bodo svoje Singer šivalne stroje kar na kolesih pripeljali v Elin center in tam šivali fantovske in dekliške uniforme. Spodaj pripenjam par sličic dnevnih delavnic za naše otroke z učnimi težavami v Elinem centru in par slik botrskih otrok v novih uniformah (Vsak boter je že dobil personaliziran mail s slikami svojega posvojenčka/posvojenke, tu spodaj pripenjam le par slik, da začutite radost otrok ob prejemu daril.)

V marcu smo v Elino vas in sosednje vasi, od koder prihajajo otroci, podali idejo, da bi otrokom tokrat poklanjali nove uniforme in nato potrpežljivo čakali na odziv otrok in staršev, če se z idejo strinjajo. Moja ekipa je bila navdušena, saj so starši nasmejani prihajali v Elin center, ter spraševali če je novica resnična. Kajti od vselej je bilo tako, da ima otrok le eno uniformo, ki si jo starši komaj privoščijo. Zato je v javnih šolah sreda dan, za pranje le te. Kajti eno uniformo nosijo v ponedeljek in torek, ob sredah jo morajo oprati in takrat nosijo normalna oblačila, v četrtek in petek pa spet nosijo tisto eno in edino uniformo. Zdaj pa je med njih prišla novica, da bo imel vsak otrok še eno novo, lepo, kvalitetno uniformo in hvaležnost otrok ter staršev je bila res izjemna.

V 2.šolskem semestru je tako vsak otrok prejel novo šolsko univormo, set zvezkov, kemikov/svinčnikov ter milo.

Zato Vam velika HVALA, da ste z nami, da lahko skupaj rišemo stotere nasmehe na usta teh lepih src.

Če si tudi vi želite postati boter, kliknite na spodnjo povezavo: 

http://www.ela-africa.org/slo/sponsorship

 

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI - ELA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SI