Živjo dragi ELIni prijatelji,

v Malaviju zdaj počasi iz hladne afriške "zime" prehajamo v vročo sezono, kjer se bodo že v septembru temperature dvignile tudi do 40 C. Zdaj v začetku septembra smo začeli 3. šolski semester in otroci so že nestrpno pričakovali zadnji, tretji set daril za to šolsko leto zaradi botrske ljubeče podpore.

Tokrat je vsak otrok prejel tri 100 listne zvezke, kemike ali svinčnike (vrtčevski otroci do 2. razreda), krožnik s 4 prostorčki (v večjega se da polenta/nsima in v manjši prostorček malo zelene zelenjave, ponavadi so to kasavini listi pa zraven malo rib iz jezera in omaka iz paradižnika ali fižola). Ta krožnik je v Malaviju zelo priljubljen, a jih na podeželju ni mogoče kupiti, saj se prodajajo le v mestu. Zato ti krožniki vaškim otrokom prineso še večje veselje, ker so tako lahko ob vsakem obroku malo posebni s svojimi meščanskimi krožniki :). Poleg njih je vsak dobil še skodelico za jutranji čaj ali gres, žlico ter zobno kremo in ščetko, da bodo njihovi zobki ostali zdravi in sijoči. Trenutno se v Malaviju ne da dobiti mila, zato jih tokrat nismo podarjali, kot je to običajno, a močno upam, da jih bo ob naslednji razdelitvi daril, spet mogoče kupiti.

Spodaj so poleg parih slik botrskih otrok tudi slike z Elinih vsakodnevnih brezplačnih delavnic za otroke z učnimi težavami pa par slikic veselih obrazkov ob vsakodnevnem kosil. Seveda sem priložila tudi krasne slike ob igri na Elinem igrišču in na plaži ob malavijskem jezeru. (Op. Na delavnicah in ob kosilu slikamo le tiste otroke, ki si tega želijo in nikogar ne silimo k slikanju.)

V Keniji smo morali gradnjo še zadnje stavbe /glasbeno filmske šole dati malo na pavzo, dokler se ne zbere nekaj sredstev, da lahko zopet zaposlimo ekipo gradbincev in kupimo osnovni gradbeni material, ki se je to leto podražil za kar 90%.

Če morda čutite,da bi želeli k gradnji prispevati 1 Euro prosim pošljite SMS s ključno besedoKENIJA1 na 1919. Če morda lahko prispevate 5 Eurov vam bomo zelo hvaležni za poslan SMS sključno besedo KENIJA5 na 1919. Seveda pa lahko nakazilo/darilopošljete tudi  na društveni TRR  preko:Prejemnik: KULTURNOIZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO ELAUlica: JURKA VAS 33 Kraj:8351 STRAŽARačun (Transakcijskiračun): SI56 0203 8009 0249 043BIC koda: LJBASI2XXXXNamen: Kenija SKLIC: 00 99(na daljšo črto).  Referenca SI 00 +datum nakazila Račun je odprt pri NoviLjubljanski banki ali preko Paypalna jana.dular@gmail.com (Paypal računje striktno uporabljen za Eline projekte)  

 

S hvaležnimi pozdravi v domovino, Jana, Elini angeli in Elini ekipi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SI