Novo leto 2023 je prineslo nove uspehe in novo vero ter zagon, da bo vse uresničeno, kot je bilo načrtovano. 

Začeli smo z gradnjo zadnje stavbe v izobraževalnem centru ELA Kenya; glasbena in filmska šola za vaške otroke in mladino, ki še nikoli niso imeli priložnosti učiti se igranja na inštrumente, učiti se petja, snemanja s kamero, izvajati dramske nastope, skozi katere bodo lahko varno izražali vsa pereča vprašanja in probleme. 

Spodaj vam s slikami in videoposnetki predstavljam pot gradnje z našo predano ekipo delavcev, ki so na roke kopali globoke temelje, gradili stene konstrukcije, ustvarjali in postavljali kovinsko in leseno konstrukcijo za strop pritličja in na roke mešali beton ter vlivali betonsko ploščo/strope. Zdaj pa nadaljujemo z gradnjo zidov 1. nadstropja. 

Vedno lahko podprete naša prizadevanja: www.ela-africa.org/en/donate

Povezava do informacij, kako nam pomagati s finančno podporo, da nam bo uspelo zgraditi glasbeno-filmsko šolo. Hvala že vnaprej moje ljube SLovenke in SLovenci, brez vas nam ne bo uspelo. www.ela-africa.org/slo/donate

Verjamemo in odločeni smo, da bomo dosegli cilj izgradnje glasbeno-filmske šole, čeprav so naše finance zaradi izjemnega dviga cen gradbenega materiala vse manjše. Če nam lahko pomagate, bomo zelo cenili vašo podporo. 

Za vse ideje o sodelovanju, promocije, sponzorstva pišite na jana.dular@gmail.com ali na ela.africa2011@gmail.com

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI 

Kopanje temeljev za glasbeno in filmsko šolo.

Čeprav vse delajo ročno (stroje je v teh krajih težko dobiti), je napredek očiten in njihovo delo zelo profesionalno. Te kovinske konstrukcije so izdelali ročno in vanje že vlili beton.

Stene pritličja so zrasle v parih dneh.

To so bodoče glasbene sobe, kjer se bodo otroci učili igranja na različne inštrumente.
V 1. nadstropju bosta studia za snemanje glasbe in videov/intervjujev.
Predstavljajte si, kakšno navdušenje, številne priložnosti, pozitivno samopodobo bo ta kraj prinesel stotinam nadarjenih src. Ti še nikoli prej niso imeli priložnosti, da se izrazijo z igranjem inštrumentov, petjem, DJ-ingom, gledališkimi skeči, učenjem pisanja filmskih scenarijev, snemanjem videov, ipd. Ideja je tudi imeti TV postajo, kjer bodo promovirali svojo kulturo in vsemu svetu sporočali kdo so in jim predstavili svoje sanje, ki so vredne podpore.

Morali smo kupiti veliko trpežnega in dragega lesa, ki bo držal cementno ploščo. To delo zahteva natančnost, trdno delo in odlične ročne spretnosti.

Naša ljuba ekipa delavcev vliva betonsko ploščo/strop pritličja. Poglejte njihovo predanost in hitrost. Izjemni so.  

Betonska plošča je končana/izdelani so stropi pritličja.

Začeli smo z gradnjo zidov 1. nadstropja. 

Napredek izgradnje glasbeno fimske šole je neverjeten. Notranje stene so ometane, položene so ploščice in stropne deske, končana je električna napeljava, vgrajena so vrata in okna. Zdaj moramo prebarvati še notranje in zunanje stene te stavbe in učilnic za otroke s posebnimi potrebami, naročiti pohištvo, postaviti igrala in opraviti nekaj preostalih vodovodnih del. Potem je konec in lahko začnemo z delavnicami. Hura.

Hvala vsem, ki ste/ste bili kakorkoli na tej poti z nami. Zelo vas cenimo. Skupaj smo močnejši 💕

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SI