Botrska darila tretjič letos, čeveljci so dvojni blagoslov

V Malaviju so se 8.9. končale 3 tedenske počitnice, med katerimi smo otroke v Elinem centru zabavali s počitniškimi delavnicami polnih športnih iger na plaži in pred centrom, z risalnimi delavnicami,z ekstra učenjem angleščine in ponavljanjem matematike ter jezika Chichewa. S septembrom se je v Malaviju začela sušna doba.

Oglejte si to oprijemljivo srečo; Razdelitev daril v 2. šolskem semestru

Živjo ELIni prijatelji, kako ste? Malavijski otroci so po 3 tedenskih počitnicah (ELIN center je seveda obratoval in moja ekipa je ves čas vodila počitniške delavnice) zopet odšli med šolske klopi, saj se je pričel 2. semester. Med počitnicami sta moja učitelja naredila anketo med starši in največ jih je prosilo, če bi lahko njihovi otroci tokrat prejeli dežnike....(beri dalje s klikom na naslov)

Gradnja glasbene in filmske šole ELA v Keniji

Novo leto 2023 je prineslo nove uspehe in novo vero ter zagon, da bo vse uresničeno, kot je bilo načrtovano. Začeli smo z gradnjo zadnje stavbe v izobraževalnem centru ELA Kenya; glasbena in filmska šola za vaške otroke in mladino, ki še nikoli niso imeli priložnosti učiti se igranja na inštrumente, učiti se petja, snemanja s kamero, izvajati dramske nastope, skozi katere bodo lahko varno izražali vsa pereča vprašanja in probleme.(beri dalje s klikom na naslov)

Poglejte te nasmejane obraze ob razdelitvi prvih daril v 2023

Dragi botri, podporniki in prijatelji društva ELA, naj vam še enkrat zaželimo srčno, zdravo, veselo leto, polno radosti, nasmehov in nepozabnih doživetij. v prvem tednu januarja smo zopet začeli z novim šolskim letom. Za botrske otroke je to prekrasen čas obdarovanja (v 1. šolskem semestru, do konca leta sledita še dve obdaritvi), ki so se ga seveda vsi močno veselili in veselil se ga je tudi vsak boter, ko je lahko zopet občudoval nasmejan obrazek svojega malavijskega posvojenčka oz. posvojenke.(beri dalje s klikom na naslov)

Naše novoletne želje in opis malavijskih decembrskih tradicionalnih dogodkov, jedi, maše, plesa

(To je bilo originalno skupinsko e-poštno sporočilo ELINIM botrom, ki podpirajo malavijske otroke iz centra ELA) Živjo predrage botrske duše, kako ste? Predstavljam si vas, da ste se, ko ste videli tale mail, s telefonom ali računalnikom v roki usedli poleg vašega toplega kamina ali na udoben kavč. V bližini imate skodelico okusnega čaja ali krasne dišeče kave in z nasmehom na ustih ste pripravljeni na afriške novičke in srčne božično-novoletne želje vaših ljubih otrok.(beri dalje s klikom na naslov)

Razdelitev daril botrskim otrokom v 3. šolskem semestru

Živjo dragi ELIni prijatelji, v Malaviju zdaj počasi iz hladne afriške "zime" prehajamo v vročo sezono, kjer se bodo že v septembru temperature dvignile tudi do 40 C. Zdaj v začetku septembra smo začeli 3. šolski semester in otroci so že nestrpno pričakovali zadnji, tretji set daril za to šolsko leto zaradi botrske ljubeče podpore.(beri dalje s klikom na naslov)

ELA Kenya napredek gradnje do junija 2022

Prelepo pozdravljeni dragi prijatelji društva ELA, od septembra 2020 do junija 2022: - pridobljena so bila vsa nujno potrebna dovoljenja za delovanje organizacije, vpisi v zemljiško knjigo, - pridobljeno je bilo gradbeno dovoljenje za gradnjo omenjenih struktur, - pridobljena so vsa dovoljenja za delovanje organizacije, - izkopana in zgrajena je bila služnostna/dovozna pot do Eline zemlje in utrjena s kamni ter valjarji, - do lokacije objekta sta bili pripeljani elektrika in javni vodovod, - stavba 160m² z 2 učilnicama centra za otroke s posebnimi potrebami -2 kuhinji (zunanja in notranja kuhinja z jedilnico) 50m², - zgrajena stavba 60m² s 3 sobami za prostovoljce, - zgrajena pisarna 35m² za vodjo in Elino ekipo, - zgrajena kopalnica 10m² z 2 tušema za prostovoljce, - zgrajena 2 toaletna prostora (6 stranišč) 20m², - zgrajenih 5 betonskih konstrukcij za postavitev vodnih cistern + vodne cisterne (5.000 litrov do 10.000 litrov), - izkopan vodnjak ter greznica, - zgrajenih 5 podpornih zidov(skupno120m²x3m²), -uredili smo prostor za bodoče otroško igiršče in ga podprli s 3 betonskimi zidovi, -okoli celotne Eline zemlje smo postavili betonske podpornike in napeljali dve vrsti varnostne mreže, -kuhinja in pisarna sta prebarvani zunaj in znotraj -vgradili smo zunanja železna vrata na posest in zgradili streho nad njimi za zaščito pred dežjem -železna varnostna ograja je bila postavljena na podporne zidove -zgradili smo lesen nadstrešek namenjen druženju prostovoljcev (beri dalje s klikom na naslov)

Nove uniforme so Elinim otrokom prinesle izjemno radost

Živjo dragi ELIni prijatelji, upamo, da uživate v pomladi in da ste srečni in varni kjerkoli ste. Tule v Keniji nas je blagoslovil prvi dež v tem letu in ta je zamujal dober mesec. V Malaviju pa so poročali o noro močnih nalivih/deževni dobi, ki ji kar ni bilo konca.(beri dalje s klikom na naslov)

Srčno veselje ob prejemanju daril v ELInem malavijskem centru

4.januarja smo v Malaviju pričeli 1. šolski semester, ki bo trajal do konca marca. Odločili smo se, da kar takoj na začetku semestra otrokom podelimo darila, saj je deževna doba že tu in z njo še več nevarnih komarjev kot običajno. (beri dalje s klikom na naslov)

Mediji o nas

Video+Audio posnetki v slovenskih medijih (beri dalje s klikom na naslov)

sl_SI