Embu skupnost

Gora Kenija in glasba

Projekti ELA bodo pomagali ljudem Embu skupnosti, ki so bantujskega porekla in govorijo zelo zanimiv jezik kiembu. Ljudje tega okrožja odraščajo na plodnih pobočjih gore Kenija. 5199 m visoko zasneženo goro imenujejo "svetišče lastnika snega/Nyaga, zato svojega boga imenujejo Mwenenyaga.

Okrožje Embu je prekrito s plantažami čaja in kave, saj ta dva pridelka predstavljata glavni gospodarski dejavnosti. Navkljub težkemu vsakdanjemu življenju imajo ljudje na obrazu velik nasmeh in velika srca. Z veseljem stopijo skupaj in si pomagajo pri reševanju vsakodnevnih težav - pri nakupu hrane, plačevanju zdravstvenih storitev, pomoči pri zbiranju šolnin za šolanje v kakovostnih izobraževalnih ustanovah.

V teh težkih časih se zdi, da v petju najdejo lahkoto in udobje, zlasti ob čaščenju Mwenenyage, ob igranju lokalnih inštrumentov, v tradicionalnem bobnanju, plemenskem plesu ... Žalostno je, da ni institucij, ki bi tistim, ki so nadarjeni, dale priložnost in osnovne pogoje, da nadgradijo svoje talente in si zaslužijo sredstva za dostojno življenje

Petje pastirjev

Ustanoviteljica ELE pravi: "Vsako jutro lahko v moji kenijski vasici slišim petje lokalnega pastirja, ki vsak dan odžene na pašo približno dvajset koz in ovac. Medtem ko čaka, da se napasejo, poje kot profesionalni operni pevec. Milina mi oblije srce, a tudi žalost, saj vem, da ga množice ne bodo nikoli slišale, kot bi ga lahko, če bi se rodil drugje. Ali ko slišim ljudi, ki pojejo med mašo v bližnjih cerkvah. Kako radostno, prelepo in harmonično pojejo. Si predstavljajte, da bi imeli lokalni studio, ki bi posnel njihove neverjetne glasove in jih predstavil svetu?" 

To je NAŠE poslanstvo, biti platforma razvoja, ki bogati življenje Embu skupnosti. 

sl_SI